O mnie

Cześć!

Mam na imię Paulina i jest mi niezmiernie miło, że czytasz mojego bloga :)

Urodziłam się i wychowałam w Krakowie, mam 22 lata. Gdy tylko skończyłam 18 lat postanowiłam coś zmienić w swoim życiu. Ukończyłam kurs animatora czasu wolnego i wyjechałam na 3 miesiące do Egiptu. Ten wyjazd zapoczątkował moje samodzielne podróże i pokazał mi, że świat stoi przed nami otworem. Po ukończeniu szkoły średniej postanowiłam wyjechać do Wielkiej Brytanii w celu podjęcia pracy jako kucharz oraz zaczęłam studia kulinarne - tak, k u l i n a r n e! Dokładna nazwa kierunku, to Culinary Arts & Hospitality Management na University of Derby. Po pewnym czasie zrezygnowałam ze studiów, wyjechałam na krótki kontrakt we Francuskie Alpy, a następnie przeprowadziłam się do Londynu. Moim największym osiągnięciem w Anglii była praca dla Chelsea F.C. jako ich commis chef. W czerwcu 2014 roku wróciłam do kraju. Od tego czasu studiuję Marketing i Komunikację Rynkową na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie i pracuję na cały etat - również w marketingu.

Lato po pierwszym roku studiów spędziłam we Francji gotując dla brytyjskiej rodziny z Londynu.
6 pięknych tygodni w Tuluzie. Do wyżywienia miałam codziennie od sześciu do szesnastu osób.

Lato po drugim roku studiów - czyli teraz - spędzam znowu we Francji, tym razem w Prowansji. Mieszkam w uroczej okolicy, 640 m n.p.m. w środku lasu. Nad morze (Saint Tropez, Cannes) mam około 50 km.

Jaka jestem? Patrząc na moje podróże i przeprowadzki, to na pewno można rzec, że spontaniczna i odważna. Uwielbiam chodzić własnymi ścieżkami, osiągać to, co innym wydaje się być niemożliwe. Wierzę, że spełnienie naszych marzeń, to tylko kwestia czasu. Nienawidzę się nudzić i ciężko mi usiedzieć w jednym miejscu. Moją pasją są zdecydowanie podróże, sport (grałam parę lat w koszykówkę i siatkówkę, obecnie jestem zapalonym rolkarzem), gotowanie i dietetyka oraz niedawno odkryta pasja - marketing!

Na moim blogu znajdziesz różnorodne przepisy, których przygotowanie nie sprawi Ci żadnej trudności. Staram się gotować lekko i zdrowo.