Witajcie,
dzisiaj przystawka - bilinis - idealne na start lub jako przekąska na imprezę.
Aby je przygotować należy mieć:
-bilinis (szczerze powiedziawszy nie wiem czy w Polsce są dostępne, ale można zastąpić cienkimi oat cakes)
-łososia
-kwaśną, gęstą śmietanę (ewentualnie jogurut grecki lub naturalny)
-szczypiorek
Na bilinis robimy kleksa ze śmietany. Łososia kroimy w cienkie paski i zwijamy do środka. Układamy na bilinis. Posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem. Można delikatnie oprószyć solą.
Prawda, że proste?
Smacznego!
dzisiaj przystawka - bilinis - idealne na start lub jako przekąska na imprezę.
Aby je przygotować należy mieć:
-bilinis (szczerze powiedziawszy nie wiem czy w Polsce są dostępne, ale można zastąpić cienkimi oat cakes)
-łososia
-kwaśną, gęstą śmietanę (ewentualnie jogurut grecki lub naturalny)
-szczypiorek
Na bilinis robimy kleksa ze śmietany. Łososia kroimy w cienkie paski i zwijamy do środka. Układamy na bilinis. Posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem. Można delikatnie oprószyć solą.
Prawda, że proste?
Smacznego!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz